Apeks Biotech Ltd

Proizvodi i usluge

Knowledge
Dom > Знање > Sadržaj

Šećer u krvi Malberi pomaže kontrolu i borbi dijabetes

Source: | Updated: Aug 01, 2016

Mulberry borbi dijabetes

Antioksidant, antiatherosclerotic efekti od mulberry su zadovoljavajuće, naravno (i tu pravimo pretpostavku da efekti video u laboratoriju i životinjske eksperimenti bi se videti u stvarna ljudska bića), ali tamo je vise price. Mulberry lišće dugo koriste u kineskoj medicini za prevenciju i tretman dijabetesa, jer, kao što sada znamo, sadrže hemijskih jedinjenja koja potisne Povisen secer u krvi nivoi (hyperglycemia) prati ugljeni hidrat i bogat obrok.

Kontrolisanje nivoa šećera u krvi (glukoza) je od vitalnog značaja. Kada ovi nivoi rastu oštro, kao što to rade nakon konzumiranja namirnica sa ima visoko glycemic indeks, kao što su krompir ili slatkiše, telo reaguje proizvodeći više insulina da se bavi preoptereжenje. Ali ako ova potražnja za više insulina do prevelikih često mogućnost neće moći proizvesti dovoljno insulina može da postane oštećenog i našim ćelijama može postati otporna na insulin kao pokuša da radim svoj posao i olakšavanja transporta glukoze kroz ćelijski zid. Rezultat je rezistencija na insulin, opasno stanje koje, ako je bez nadzora, vodi ka tip 2 dijabetes. Svoj primarni uzrok je gojaznost. Uopšteno govoreći, ako ste gojazni, rizik za dijabetes je visoko; u suprotnom, to je nizak (osim ako vam se desi da imam genetske predispozicije za dijabetes).

Mulberry kontrole šećera u krvi

Druga grupa istraživanja u Japanu je pronašao da je bela mulberry listovi sadrže jedinjenja koja inhibirati ove crevna enzymes.3 u eksperimentima sa pacovima normalno, oni našli da određeni azot-koja sadrži šećere u list Duda izdvoji, a posebno jedan zvao 1-deoxynojirimycin, snažno inhibirana crevna metabolizam disaccharides (posebno saharoza), čime bi ograničavanje količine monosaccharides koji je ušao u cirkulaciju. Takođe su našli tog pretreating pacovi sa Malberi ekstrakt pre nego što ih hranim ugljenih hidrata značajno potisnuti post prandialno normalno (sa after obrok) porast nivo glukoze u krvi.

Došlo je do ovog blagotvorno deluje na način zavisi od doze. Su doze bile, međutim, veoma velike: 0,1 – 0,5 g/kg telesne težine, koje je, za ljudsko 70 kg (154-lb), bio bi 7 – 35 g. (manja doza, 0.02 g/kg, za čoveka, koji odgovaraju 1.4 g bio neefikasan.) Bez obzira, istraživači su predložio da ekstrakt Duda može dobro doći u sprečavanju ljudski dijabetes suzbijanjem crevna Alfa-glucosidase aktivnosti.

Mulberry štiti krv-ćelijskim membranama

Istraživači su je zanimala pacijenata ne gubimo vreme membrane jer te delikatna strukture, koja se sastoji prvenstveno od masti (masno supstanci, uključujući i holesterola), su predmet peroxidation, destruktivan proces koje je visoko reaktivna molekularne vrste, poznat kao slobodni radikali. Takva oksidacioni stres obično ublažen prisutnost antioksidanata, ali nivo ove vitalne zaštitne jedinjenja obično ispod normale za dijabetes pacijente, već pomenute. Rezultirajući štetu pacijenata ne gubimo vreme membrane mogu ugroziti njihovo zdravlje na razne načine — sve deo pošast od dijabetesa, u kojoj prekomerne Lipidnih peroxidation i destruktivni efekti su obeležja.

Ispalo je taj mulberry znatno smanjen Lipidnih peroxidation u pacijenata ne gubimo vreme membrane, dok glibenclamide nije. Dud je takođe doveo zbog značajnog smanjenja u nivou Lipidnih peroxides u pacijente krvne plazme i urina. Autori su izjavili:

Na kraju, prisutni studija pruža preliminarni podaci koji ukazuju da je terapija Malberi sposoban za poboljšanje kontrole glycemic kod pacijenata sa tip 2 dijabetes. Naš rad predlaže da serum i ne gubimo vreme membrana masti dijabetičar pacijenata blagonaklono pogođeno Malberi terapiju.

Resenje je ocigledno. Nije tako očigledno, međutim, je činjenica da postoje dodaci ishrani, kao što su Duda, koje vam mogu pomoći da nam se odbrani od dijabetesa iako težimo da pratite zdravijem načinu života.


  1. DOI K, Hideo T, Makino M, Kimura Y, Fudћimoto Y. studije na sastavne delove lišćeMorus albaL.Bik iz hemije Pharm2001; 49 (2): 151-3.

  2. DOI K, Hideo T, ekstrakt lista Fudћimoto Y. Mulberry sputava oksidativnih modifikaciju zeca i ljudski low-density lipoprotein.Biol Pharm bika2000; 23 (9): 1066-71.

  3. Miyahara C, Miyazawa M, Satoh S, A Sakai, Mizusaki S. Inhibitory efekata list Duda izdvojiti na post prandialno hyperglycemia u normalnom pacovi.J Nutr Sci Vitaminol2004; 50; 161-4.

  4. Andallu B, Suryakantham V, Srikanthi BL, redi GK. Efekat (Duda)Morus indicaL.) terapija na plazma i ne gubimo vreme membrana masti kod pacijenata sa dijabetes tip 2.Clin Chim Acta2001; 314:47-53.

  5. Vijayan K, Srivastava PP, Awasthi AK. Analiza твоја дела основу филогенетских odnosa među pet Duda(Morus)vrsta pomoću molekularnih markera.Genom2004; 47:439-48.


Istraga
Kontaktirajte nas
Adresa: Br.6 4 Zhangba Rd., Xian visoke tehnologije zona, Xian 710077, Kina.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Faks: +86(29) 8860 9131
E-pošta:info@apex-bio.com
Dom | О нама | Proizvodi i usluge | Новости | Знање | Kontrola kvaliteta | Kontaktirajte nas | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica