Apeks Biotech Ltd

Proizvodi i usluge

Knowledge
Dom > Знање > Sadržaj

Prirodni antimikrobnu Agent mogao da spreči bakterijski Biofilm formaciju na bazi polimera površinama--Usnic kiseline

Source:http://AAC.asm.org/ | Updated: Jul 11, 2016

Usnic kiselina je vrsta hemijskog izdvojene iz usnea, vrsta lišaj, poznat i kao starac je brada, zbog njene sličnost da ljudska dlaka na licu. Prilikom izdvajanja iz elektrane, to je žuta i kristalna po izgledu. Pomešana sa vodom, međutim, ona gubi svoj žuti ton boje i pojavljuje se bezbojna.


Usnic kiselina je poznato da ispoljavaju antibakterijska svojstva. U Sjedinjenim Državama, usnic kiselina (kao prah ili mast) se koriste za lečenje prvenstveno kože infekcije, a pokazalo se da bi bili efektivni u lečenju bakterija tuberkuloze, kao i drugi patogeni gljivice. Čista usnic kiselina koristi se i u mnogim tipovima kreme, paste za zube, Dezodoranse i ulje za sunce kao u protectant i konzervans. Eksterno, koristi prema uslovima, kao što su svrab i atletsko stopalo. Koristi se kod ljudi, kao i na životinjama.


Koliko usnic kiselinu da uzmem?

Iznos od usnic kiseline u Svanenverder zavisi od uslova postupa. Tipična interne doze je između 30 i 60 kapi su kapi za usnic kiselinu, dostavio 3-4 puta dnevno. Veća doza može da se koristi ako usnic kiselina se odnosi na kožu.


Koje su neke dobre izvore usnic kiseline? Kako ste mi?

Glavni izvor usnic kiselina je usnea; obično dobija se iz elektrane korteksa. Usnic kiselina je dostupna kao pilula, praha, ekstrakt i tinkturu.


Sta ce biti ako ne dobijem dovoljno usnic kiseline? Sta ce biti ako sam previše izdržati? Ima li ikakve nuspojave ne trebate biti na oprezu?

Jer usnic kiselina nije smatrana je od suštinskog značaja za ishranu, minimalne i maksimalne dnevne nivoi nisu uspostavljene. Međutim, dugoročna upotreba visoke nivoe usnic kiseline može uzrokovati zamor mišića i nelagoda. Ovi uslovi će rešiti ukidanjem upotrebu. Neki pojedinci može biti osetljiva na usnea i razvije na iritaciju kože ili grlo. Opet, ovi uslovi će rešiti ako jedan discontinues upotrebu usnic kiseline. Tu je i životinja dokaze koji ukazuju da je usnic kiselina može imati toksični efekat na jetru. Kao takav, trebalo bi ga koristiti sa velikim oprezom. Kao i uvek, uverite se da se konsultuju sa licenciranim davalac zdravstvenih usluga pre nego što usnic kiselinu ili bilo koji drugi biljni lek ili dodatak ishrani.


Reference

Francolini sam, Norris P, Piozzi A, et Al Usnic kiselina: je prirodni antimikrobnu agent mogao da spreči bakterijski biofilm formaciju na bazi polimera površinama. Antimikrobnu agenti i hemoterapije novembra 2004; 48 (11): 4360-4365.

Han D, et Al Usnic kiselina Nekroza zbog varfarina HEPATOCITA kulturan miša: inhibicija mitohondrijalnu funkcija i oksidacioni stres. Biohemija Pharmacol 2004; 67:439-51.

Hobs C. Usnea: Biljni antibiotik. Santa Cruz, CA: Botanici Press, 1990.

Okuyama E, Umeyama K, Yamazaki M, et Al Usnic kiselinu i diffractaic kiselinu kao analgetski i snižavanje povišene temperature komponente usnea diffracta. Planta medicinsku aprila 1995; 61 (2): 113-5.

Rafanelli S, Bacchilega R, Stanganelli sam, et Al iritacija od usnic kiseline u vaginalni ovules. Iritacija kože 1995; 33:271.


Istraga
Kontaktirajte nas
Adresa: Br.6 4 Zhangba Rd., Xian visoke tehnologije zona, Xian 710077, Kina.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Faks: +86(29) 8860 9131
E-pošta:info@apex-bio.com
Dom | О нама | Proizvodi i usluge | Новости | Знање | Kontrola kvaliteta | Kontaktirajte nas | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica