Apeks Biotech Ltd

Proizvodi i usluge

Knowledge
Dom > Знање > Sadržaj

Koje su razlike od HPLC, UV

Source:Wikipedia | Updated: Dec 22, 2015

HPLC

Tečni hromatografija visokih performansi

Tečni hromatografija visokih performansi (HPLC; nekadašnja odnosile su se kao visokog pritiska tečni hromatografija), tehnika u analitička hemija koristi za razdvajanje, identifikuju i kvantifikovati svaku komponentu u mešavinu. Oslanja se na pumpe koje prolaze pod pritiskom tečni rastvor koji sadrži uzorak mix kroz kolone ispunjene solidan materijal za adsorbent. Svaku komponentu u uzorku malo drugačije komunicira sa adsorbent materijalom, uzrokujući različite protok stope za različite komponente, a što je dovelo do odvajanja komponenti kako ono prolazi kroz kolonu.

HPLC se koristi za proizvodnju (npr. tokom proizvodnog procesa farmaceutskih i bioloških proizvoda), pravni (PR. opaћanja performanse poboljšanje drogu u urin), istraživanja (PR. koja odvaja komponenti je složen biološki uzorak ili sličnih sintetičkih hemikalije jedni od drugih), medicinski (npr otkrivanje nivo vitamina D u krvi serum) svrhe i

Vecinu vremena, HPLC može da se koristi za identifikaciju biljni ekstrakt.

UV

Ultravioletno

UV/VIS spektroskopija je u širokoj upotrebi kao tehniku iz hemije za analiziranje hemijske strukture, taj su najistaknutiji koji je bio spario sa sistemima. UV zračenja je često se koriste da se pobudi datog uzorka gde fluorescentno emisija se meriti sa sa spectrofluorometer. U biološko istraživanje, UV svetlo se koristi za quantification nukleinske kiseline ili proteina.


Kolekcija minerala uzorke briljantno sjaji na razne talasne kao video dok budem ozracen od strane UV svetlo.

Ultraljubičaste lampe za indentifikaciju se takođe koriste u analiziranje minerala i dragulja.

U aplikacijama za kontrolu zagađenja, UV analizatori se koriste da se otkrije emisija od oksidi azota, sumpora jedinjenja, Merkur i amonijaka, na primer u dimnjak gas fosila otpustio energetskih postrojenja. [48] ultravioletno svetlo može da otkrije tanka sheens prolivene nafte na vodi, visoko refleksije ulje filmova u UV talasnih dužina, florescentnu boju spojeva u ulju, ili apsorbujuжi od UV svetlo kreirao Raman rasprљiti u vodi.

U polje biljnih sastojaka, koristimo ovaj metod da biste testirali procenat Aktivni sastojak u ekstrakt biljke.

Istraga
Kontaktirajte nas
Adresa: Br.6 4 Zhangba Rd., Xian visoke tehnologije zona, Xian 710077, Kina.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Faks: +86(29) 8860 9131
E-pošta: info@apex-bio.com
Dom | О нама | Proizvodi i usluge | Новости | Знање | Kontrola kvaliteta | Kontaktirajte nas | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica